Keresőoptimalizálás – SEO – tartalmi követelményei

A keresőoptimalizálás (angolul SEO, azaz Search Engine Optimization) azt a tevékenységet jelenti, amikor a kulcsszavas keresők találati listáján elért helyezést kívánjuk javítani. Exponenciálisan csökken a kattintások száma a helyezés növekedéséhez képest.

KERESŐOPTIMALIZÁLÁS KÖVETELMÉNYEI

A felhasználók viselkedési szokásait ismerjük: az emberek alig 10 százaléka nézi meg a második találati oldalt. 1000 keresésből összesen 45 kattintás jut a második oldalon szereplő weboldalakra. Miközben az emberek közel fele kattint az első találatra és a kattintások 75 százalékát zsebeli be az első öt honlap.

A Google új minőségi irányelvet dolgozott ki a weboldalak rangsorolásához

Hogyan tudja megőrizni népszerűségét és felhasználóit a Google kereső? A titok a fejlett rangsorolási algoritmus, ami a felhasználók szokásán alapuló mesterséges intelligencia. A rangsorolási algoritmus több mint 200 paraméter alapján határozza meg az oldalak sorrendjét. A legmagasabb minőségi besorolást kapó oldal nyeri el a Google milliókat érő első helyét. A rangsorolás alapja a relevancia. Ez azt jelenti, hogy egy oldal szövege mennyire szorosan kapcsolódik a keresett kulcsszóhoz. Ellenkező esetben a látogatók 90 százaléka 30 másodpercen belül kilép a weboldalról. Visszalép a találati oldalra és egy jobb weboldalon tölti az idejét. A legjobb felhasználói élményt nyújtó oldalakat keresi a Google.

Az új minőségi irányelv mindenek felett

Annyira fontos, hogy a Google mérnökök hihetetlen teljesítményt vittek véghez. Több tízezer embernek azt a feladatot adták, hogy hónapokon keresztül weboldalakat pontozzanak. A feladat súlyát jól mutatja, hogy a pontozási útmutató 168 oldalas lett. 1-től 10-es skálán kell pontozni a weboldalakat sokféle szempontból. A mesterséges intelligencia fejlődik. Tanul és alkalmazkodik a felhasználók szokásaihoz. 

A keresőoptimalizálás tartalmi követelményei

A Google keresőoptimalizálás alapja a jó minőségű tartalom készítése, ami a felhasználóknak élményt nyújt. Ezt nevezik tartalomépítésnek. A fő tartalom elsődleges prioritást kap, míg a másodlagos tartalom (lábléc, hasábok, hirdetések) kevésbé értékes.

A fő tartalom egyes részei értékesebbek a többinél. Oldalcímből (title elem a head részen belül) csak egy van, ezért ez az egész oldal esszenciája. A találati listán ez jelenik meg, mint hivatkozás. 60 karakternél hosszabb oldalcímeket levágja, ezért célszerű betartani ezt a határt. Ezután a figyelem a szövegtörzsre (body) kerül. Könnyen átlátható táblázatok (table) és listák (ul,ol) segítik a szöveg olvasását. A belső linkek (a) könnyű navigációt tesznek lehetővé, hogy a felhasználó a linkre kattintva további részleteket ismerjen meg.

A hajtás feletti rész fontossága

A felhasználó viselkedésére nagy hatással van az úgynevezett „hajtás feletti rész” (angolul ATF, azaz Above The Fold). Az a kezdőképernyő, amit görgetés nélkül lehet látni. Szempillantás alatt eldől az oldal további sorsa. Azonnal elárulja, hogy az oldal releváns-e azzal a kulcsszóval, amit a felhasználó keres. Ez a megismételhetetlen első benyomás, ami tudatja a látogatóval, hogy jó helyen jár – érdemes még az oldalon időzni.

A jó ATF elkészítése valódi művészet. Az oldal egyik legértékesebb blokkja, tehát itt mindenképp szemmel jól láthatóan szerepelni kell a fő kulcsszónak és legalább 3-5 szemantikus kulcsszónak. Ugyanakkor, ha több kulcsszóval dolgozunk, a felhasználókat elriasztja a kulcsszóval telezsúfolt, sokszor érthetetlen szöveg. A modern SEO kezdete a jó ATF, de ennek a fontosságát még kevesen ismerték fel. Főleg mobil verzióban a felhasználók sokszor elhanyagolható elemekkel találkoznak. Kitakarják a fontos tartalmat, amit csak néhány pöccintés után lehet csak látni.

Magyar SEO szoftver, magyar piacra fejlesztve: SEOzseni

A keresőoptimalizálás nagyon fontos eszköz a bevétel növelésében. A Google helyezés jelentős javításához nem elég a hagyományos SEO. Összetett szaktudásra van szükség, ami ma már messze túlmutat a linkkatalógus regisztráción. Szükséges mély weboldal szerkesztési ismeret is, hogy a forráskód HTML szerkezetében rejlő hibákat és hiányosságokat ki tudjuk javítani. Ezeket az információkat nem könnyű észben tartani és valamilyen módon rendszerezni kell az adatokat. Ezért készült a SEOzseni.

KERESŐOPTIMALIZÁLÁS

Köszönjük megtisztelő figyelmed!

Olvasd el korábbi cikkeinket is! 

Ha támogatásra szorulsz a weboldal KERESŐOPTIMALIZÁLÁS – SEO tekintetében, vagy árajánlatot szeretnél kérni, írj nekünk emailt!

Nézd meg itt honlapkészítés portfóliónkat!

MINŐSÉGI HONLAPFEJLESZTÉS

Felújítanád a meglévő elavult WordPress honlapodat? Nem működik megfelelően a weboldal mobileszközökön, és így látogatókat veszítesz? Követed a trendeket, újítanál a webdesignon? Blogot írnál, hírlevelet küldenél, de nem tudod, hogy fogj hozzá? Mi segítünk megvalósítani elképzeléseidet! Fordulj hozzánk! Tanulva a látogatói szokásokból, céltudatosan növeljük a honlaplátogatók számát!  
Fejlessz velünk honlapot online marketing eszközökkel. Kerüljön a weboldalad a google első találati oldalára honlap keresőoptimalizálási – SEO ajánlatunkkal!

Tudtad, hogy a keresőmotorok azt is vizsgálják, mennyire naprakészek és egyediek a tartalmak, hogy mobilbarát-e a megjelenés?


Ne maradj le az online piaci versenyben! Válassz SEO és online marketing szolgáltatásaink közül!

keresőoptimalizálásSEO

Kiemelt szolgáltatások – BKNdesign honlapkészítés és grafikai tervezés

– Egyedi grafikák, logók és vállalati arculatok
– Egyedi weboldal készítés, minőségi kódolással
– Weboldalak és webshopok fejlesztése, honlap fordítás
– Animált webes grafikák rajzolása, mozgó webdesign elemek készítése
– Keresőoptimalizált weboldal készítés, 100% SEO
– Honlap felújítás és redesign
– Honlapok SEO, WordPress keresőoptimalizálása
– Honlapok egyedi fejlesztése
– Honlapok, webshopok javítása
– Bannerek és online hirdetések tervezése
– Online marketing és keresőoptimalizálás
– Google hirdetés kezelés
– Molinók és vektoros grafikák készítése

Írj nekünk!

keresőoptimalizálás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük